Hakkımızda

Fen Bilimleri Enstitüsü, 2547 sayılı kanun kapsamında İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörlüğü'ne bağlı olarak 1 Ekim 1982 tarihinde kurulmuştur. Enstitümüz Lisansüstü yönetmeliklere uygun olarak çağdaş bilim ve teknolojinin gelişmesini izleyip bunları ülkemizde uygulama alanına aktarabilecek araştırma niteliği kazanmış yüksek lisans ve doktora öğrencisi yetiştirmek üzere gerekli faaliyetlerini sürdürmektedir. İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü, 50 ana bilim dalı altında 133 lisan üstü program yürütmektedir.  2019 verilerine göre İTÜ Fen Bilimleri Enstitüsü’ne bağlı eğitimine devam etmekte olan 12340 lisans üstü öğrencimiz bulunmaktadır. Bu çerçevede, öğrenci sayısı açısından bakıldığında Türkiye’nin en büyük Fen Bilimleri Enstitüsü’dür.